dilluns, 2 de desembre de 2013

Pa d'avena i pastanaga


La sensació que tens quan arribes a casa els dies que fa molt fred és fantàstica. Obres la porta i t'envolta una escalforeta agradable, es relaxa la musculatura, les mans entren en reacció... és com entrar en un altre món, en el teu niu de tendresa i comfort. A la república independent de casa teva, que dirien alguns... :)
 
Si a més a més de l'escalfor, t'envolta una màgica oloreta de pa acabat de coure, llavors es multiplica la sensació de felicitat. Això és el que passa si deixem la panificadora en marxa mentre som fora, ella treballa sola i quan arribes t'obsequia amb una de les aromes més gratificants que hi ha... i amb un dels gustos més bons també, el del pa acabat de fer.
 
Aquesta vegada, un pa amb flocs d'avena i pastanaga, que realment va quedar amb un gust molt delicat i amb la humitat que li aporta la pastanaga aguanta forces dies sense assecar-se. Som-hi!!!
 
Ingredients (per un pa d'un quilo aproximadament)
  • 150 ml d'aigua
  • 150 ml de llet
  • Mig cub de llevat fresc (12,5 grams)
  • 1 cullerada d'oli d'oliva
  • 250 grams de farina de força
  • 250 grams de farina integral
  • 1 culleradeta de sal
  • 1 culleradeta de sucre
  • 2 pastanagues ratllades
  • Un grapat de flocs d'avena
Preparació
 
Posem l'aigua i la llet en un got i l'escalfem al microones fins que sigui tèbia. Afegim el llevat fresc i barregem per a que es desfaci bé. Aboquem la barreja al bol de la panificadora.
 

Anem afegint la resta dels ingredients en l'ordre en el que apareixen en la llista: l'oli, la farina, la sal, el sucre, les pastanagues ratllades i els flocs d'avena. Seleccionem el pes (un quilo), el programa que més ens agradi, en el meu cas el núm. 2 "esponjós" i el grau de torrat, i posem en marxa el programa.
 
Ha trigat en fer-se 2 h i 25 minuts. Quan la panificadora xiuli el final del programa, treiem el pa del motllo i el deixem refredar en una reixeta o sobre un drap de cotó.
 
I ja el tindrem llest! Espero que us hagi agradat i us animeu a fer-lo!!!
 
 
Gràcies per llegir-me i que tingueu una dolça setmana!!! 

2 comentaris :

  1. Amb pastanaga??? Quina bona idea! Deu quedar boníssim!
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. I agafa un coloret groc-taronja fantàstic!!! Gràcies pel teu comentari.
      Una abraçada,

      Elimina

M'encanta llegir els teus comentaris. Gràcies per visitar-me, i fins aviat!!!