diumenge, 29 de setembre del 2013

Pa de pita


Aquesta setmana, l'home de la casa em va portar el llibre de pans de l'Aldi. Mare meva!!! Em penso que no pararé fins que hagi fet totes les receptes!!! És interessant perquè n'hi ha per fer molts tipus de pa, explica trucs i consells, i també n'hi ha per fer amb la panificadora.
 
He començat per fer aquesta recepta de pa de pita, doncs teníem un picnic familiar on cadascú havia de portar una cosa i vaig pensar que aniria bé. A part, en una carmanyola, vaig fer una barreja d'enciam, tomàquets cherry i pit de pollastre a la planxa. En el moment de dinar, ho vam barrejar amb maionesa i vam farcir el pa de pita. Va tenir força èxit!!! Anem amb la recepta.
 
Ingredients
  • 10 grams de llevat fresc de forner
  • 250 ml d'aigua
  • 350 grams de farina de força
  • 2 cullerades d'oli d'oliva
  • 1 culleradeta de sal
Preparació
 
Escalfem un xic l'aigua fins que estigui tèbia. En 50 ml desfem el llevat, que deixarem reposar cinc minutets, i els 200 ml restants els posem al bol de la panificadora.
 
Quan hagin passat els cinc minuts, afegim el llevat al bol, i després la resta d'ingredients en l'ordre indicat: la farina, l'oli i finalment la sal. Posem el programa que només amassa i dura 15 minuts.
 
Un cop feta la massa, la treiem i la posem en un bol tapada amb un drap de cotó, fins que dobli el seu volum, aproximadament una hora.
 

Un cop hagi llevat, la dividim en cinc parts i li donem forma allargada i aplanada. Posem els pans a la safata del forn, i els deixem llevar mitja hora més.

Escalfem el forn a 220º, posem els pans 10 minuts, i passat aquest temps pugem la temperatura a 250º i els deixem cinc minuts més.

El resultat, uns panets molt tous i molt fàcils de menjar, que aguanten molt bé un parell de dies, i que podeu farcir d'allò que més us agradi.


Malauradament, aquesta setmana no només ha portat coses dolces, també n'ha portat algunes d'amargues... És així la vida, tres persones que estimo profundament han tingut un ensurt amb la seva salut. Des d'aquí, aquesta recepta va per elles i per ell, amb tot el meu amor, i amb aquesta cançó.
 
Que tingueu una dolça entrada de setmana!!!

2 comentaris :

  1. Bueniiisimosss!! Mi madre las hizo ayer para cenar y no quedaron ni las migajas! Muchas gracias ppr compartir tus recetas!!! Hugo ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me alegro mucho que te gustaran, Hugo!!! Espero que como mínimo te lo dieran con "lomo"... Muchas gracias por el comentario y un abrazo,

      Elimina

M'encanta llegir els teus comentaris. Gràcies per visitar-me, i fins aviat!!!