dimecres, 25 de setembre del 2013

Gotets de crema de xocolata i nata

 
Hi ha dies que tens ganes de fer un postre una mica especial, però no tens temps. O no tens massa ingredients a casa. O potser no tens ganes d'encendre el forn. Però et fa il·lusió fer alguna cosa diferent, per variar una mica, per canviar, per donar una sorpresa a les persones que estimes...
 
Això em va passar l'altre dia. Vaig obrir la nevera per veure si agafava una mica d'inspiració, vaig veure un pot de nata que tenia els dies comptats... un cop descartada la idea de muntar la nata amb el sucre i menjar-nos-la a cullerades, se'm va ocórrer fer aquets gotets. Es fan molt ràpid, i el resultat val la pena.
 
Ingredients (per a quatre gotets)
 
Per la crema de xocolata:
  • 200 ml de llet
  • 1 ou mitjà
  • 10 grams de farina de blat de moro ("maizena")
  • 30 grams de sucre
  • 1 cullerada de xocolata en pols
Per guarnir:
  • 200 ml de nata per muntar
  • 4 cullerades de sucre
  • Virutes de xocolata
  • Neules
Preparació
 
Seguim els mateixos passos que per preparar la crema que vam fer pels xuixos, és a dir, posem la llet, l'ou, la farina, el sucre i la xocolata en un bol i ho batem bé fins que quedi ben integrat.
 
Posem la barreja en un cassó a foc mig sense parar de remenar, i en dos o tres minuts començarà a espessir, llavors ja la podem tancar. La repartim a parts iguals en quatre gotets.
 
 
Muntem la nata amb el batedor de barnilles a velocitat mitja, quan estigui gairebé muntada afegim el sucre i seguim muntant fins que quedi ben ferma. Quan la crema de xocolata sigui freda, li posem la nata a sobre. Posem els gotets a la nevera.
 
En el moment d'anar a servir-los, tirem per sobre les virutes de xocolata i li posem una neula partida per la meitat. Ho podeu guarnir de la manera que més us agradi, amb fruits secs, fideuets de colors, nous, fruita fresca (maduixes, plàtan...) i posar qualsevol altre tipus de galeta, o no posar-li, és clar!
 
 
Espero que us hagi agradat i que us animeu a fer-la. Si em voleu explicar com us ha quedat, o enviar-me fotos, estaré encantada. Que tingueu uns dolços postres!!!

2 comentaris :

  1. Si la pinta que tenen aquestes copes a les fotos es la mitat de bones que están al tastar-les, son un éxit a les postres de ben segur!!!

    Ho preparem i ja et dic. Moltes gràcies per compartir les teves experiències i receptes al teu Blog!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies pel teu comentari! La veritat és que són molt senzilles de fer i molt resultones. Espero que us animeu!

      Una abraçada,

      Elimina

M'encanta llegir els teus comentaris. Gràcies per visitar-me, i fins aviat!!!