diumenge, 21 de juliol del 2013

Pizza (segons recepta de Fabián Martín)

 

Una de les meves dolces nines, va portar del casal d'estiu un enciam plantat en una torreta. Des dels primers dies ha tingut molts visitants, vam començar per una colònia de mosca blanca, seguida d'una família de pulgons. Finalment, va arribar un bitxo més gran, que per la meva sorpresa va resultar ser una marieta groga, preciosa, que s'està menjant els pulgons i les mosques blanques.
 
Així doncs, gràcies a la marieta estem recuperant l'enciam, que de tants visitants s'estava quedant tot pansit. Ara bé, com que la marieta s'està "posant les botes", està agafant unes proporcions considerables... si segueix amb aquest ritme, en un parell de dies li haurem de començar a dir senyora maria!!!
 
Quan l'enciam hagi crescut més, ens servirà per fer una gran amanida, que serà l'acompanyament perfecte per aquesta pizza que us presento avui, extreta del llibre "Las mejores pizzas del mundo", de Fabián Martín.
 
Ingredients
  • 250 ml d'aigua
  • 30 grams de llevat fresc de forner
  • 500 grams de farina
  • 25 ml d'oli d'oliva
  • 10 grams de sal
Preparació
 
La preparació d'aquesta massa comença el dia abans.
 
Escalfem un xic l'aigua fins que estigui tèbia i llavors desfem dintre el llevat de forner. Aboquem la barreja al bol de l'amassadora, o panificadora en el meu cas. Seguidament afegim la farina i posem el programa que només amassa, en el meu cas el número 7, que té una durada de 15 minuts.
 
Quan porti uns set minuts de programa aproximadament, afegim la sal i deixem que segueixi amassant fins al final. Quan hagi acabat el programa, afegim l'oli i el tornem a posar. Quan porti uns 10 minuts d'amassat, toquem la massa i si ja està ben llisa i lligada, el podem parar i treure-la del bol. Si encara li falta, podem deixar el programa fins al final.
 
 
Tot aquest procés d'amassat també es pot fer a mà, tot posant la farina en forma de volcà i afegint l'aigua barrejada amb el llevat, quan estigui lligada afegir la sal i finalment l'oli.
 
Posem la massa en un bol i la tapem amb paper film o bé amb un drap, i la deixem a la nevera fins al dia següent. Quan anem a fer la pizza, la treiem una hora abans de la nevera per a que recuperi la temperatura.
 
Estirem la massa amb un corró. Si la fem molt fina, queda cruixent i torradeta, si la deixem una mica més gruixuda, queda esponjosa com les americanes. Amb aquestes quantitats en van sortir dues, una de motllo rodó i l'altra que ocupava tota la safata del forn.
 
Un cop estirada la massa i feta la forma, li posem salsa de tomàquet i els ingredients al gust. La posem al forn durant 20 minuts a 230º i ja la tindrem a punt.
 
En aquesta ocasió, la rodona era la infantil i porta: salsa de tomàquet, salsitxes de Frankfurt, orenga, alfàbrega i formatge ratllat (mozzarella i emmental).
 

La de la safata del forn era la dels adults, i porta: salsa de tomàquet, albergínies laminades ben primes, orenga, alfàbrega, formatge ratllat (mozzarella i emmental) i formatge de cabra. Aquest últim, el vaig afegir els darrers cinc minuts de cocció per a que quedés desfet però sense gratinar-se massa.
 

Espero que us hagi agradat i que us animeu a fer-la. La preparació de la massa és molt senzilla i el resultat és extraordinari, realment el gust recorda al de les autèntiques pizzes italianes...
 
Gràcies per llegir-me i que tingueu una dolça entrada de setmana!!! 


2 comentaris :

  1. Segur que ha de ser bonissssssima!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies! Espero que t'animis a fer-la i ja m'explicaràs els resultats!!!

      Una abraçada,

      Elimina

M'encanta llegir els teus comentaris. Gràcies per visitar-me, i fins aviat!!!