diumenge, 2 de juny del 2013

Cargolets de brioix

Aquesta primavera ha plogut moltíssim... Hem tingut molts dies de pluja, de núvols, de fred... I ahir, a la fi, després de tants dies, va sortir el sol. I ja sabeu què passa quan para de ploure, que llavors surten els cargols... en aquest cas, cargolets de brioix!!!
 
 
 
Brioix
 
  • 85 ml de llet
  • 16 grams de llevat de forner fresc
  • Un ou gran (50 grams aproximadament)
  • 65 grams de sucre
  • Ratlladura de llimona
  • 330 grams de farina de força
  • 3 grams de sal
  • 30 grams de mantega
  • Un ou per pintar els cargolets abans d'enfornar

Preparació
 
Escalfem una mica la llet fins que estigui tèbia, i desfem el llevat de forner dins la llet. Posem aquesta barreja al bol de la nostra amassadora, o panificadora en el meu cas.
 
En un altre bol, posem el sucre, l'ou i la ratlladura de llimona, i ho barregem amb la batedora de mà. Un cop barrejat, ho afegim a la llet amb el llevat.
 
Afegim la farina barrejada amb la sal, i finalment, la mantega tallada a quadrets petits.
 
Seleccionem el programa d'amassat, en el meu cas, el núm. 7 que dura 15 minuts i només amassa. Passats els quinze minuts, toco la massa i si intento agafar-ne un tros, es trenca amb facilitat. La torno a amassar quinze minuts més, i llavors ja té el punt d'elasticitat que necessitem.
 
La treiem del bol i la treballem una mica sobre el marbre amb les mans, donem forma de bola i la deixem reposar 10 minuts que perdi el nervi.
 
Pesem porcions de 40 grams de massa. Amb cada porció, fem una boleta que després estirem tot fent un xurro, que sigui prou llarg com per fer-li un nus.
 
Agafem el xurro sense por i fem un nus que quedi més o menys centrat, per a que surti una mica de cueta per un costat i el cap per l'altre. La massa és molt elàstica i es treballa fàcilment.
 
Anem col·locant tots els cargolets a la safata del forn, a sobre de paper vegetal o d'una làmina de silicona, per a que no se'ns enganxin. Llavors els deixem reposar fins a que doblin el seu volum, entre 2 i 3 hores, en un racó sense corrents d'aire.
 
Quan han doblat el volum, encenem el forn a 190-200º, i pintem els cargolets amb ou batut.
 
Un cop el forn hagi agafat la temperatura, els posem a coure fins que estiguin ben dauradets, amb 4-5 minuts serà suficient.
 
Els deixem refredar i ja estaran llestos per menjar... si no els hem de menjar tots en 2 o 3 dies, és millor congelar-los un cop cuits per a que no es ressequin.
 
 
 
Són boníssims tant amb dolç com amb salat, els hem esmorzat aquest matí amb mantega i melmelada... un esmorzar de diumenge fantàstic!!!
 
Que tingueu una dolça entrada de setmana!

7 comentaris :

  1. Quina bona pinta!!! Farcides de Nutella o melmelada han d'estar bonissims.

    Ho probo de fer!

    David

    ResponElimina
  2. Te molt bona pinta. Dissabte faré la massa amb el meus nens, i farem uns cargolets. Ja t´explicaré... moltes felicitats pel blog.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Ignasi! Espero que t'agradin i ho passeu super bé fent-los. Gràcies pel teu comentari i bon cap de setmana!
      Una abraçada,

      Elimina
  3. Esto es una MARAVILLA!, Los he hecho esta tarde y el olorcito que se ha quedado en casa no tiene precio!! A ver mañana cuando le hinquemos el diente ;)
    Muchas gracias!!
    Manuela,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias! Espero que su sabor se corresponda con su aroma... Que los disfrutéis mucho! Gracias por comentar!!!
      Un abrazo,

      Elimina
  4. Mi peque y yo los hemos hecho y probado. Están muy ricos!!
    Muchas gracias!!
    Un abrazo.
    Eli

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me alegro que os hayáis animado y os hayan gustado!!! Gracias por comentarlo!!!
      Un abrazo,

      Elimina

M'encanta llegir els teus comentaris. Gràcies per visitar-me, i fins aviat!!!